• June 25, 2024

Bitcoin kopen

Bitcoin is een virtuele munt, zeg maar een soort computercode waar mensen een bepaalde waarde aan hechten. In tegenstelling tot euro’s, dollars of gelijk welke andere klassieke munt, bestaat er dus geen fysieke bitcoin die je in je portemonnee kan stoppen.

De bitcoin werd in 2008 bedacht door ene Satoshi Nakamoto, een programmeur of groep van programmeurs van wie we tot vandaag de ware identiteit niet kennen. In 2008 schreef hij een whitepaper waarin hij alle basisprincipes van bitcoin uit de doeken deed. De eerste echte bitcoin-transactie vond een jaar later plaats. Toen werd volgens de overlevering 10.000 bitcoin op tafel gelegd voor een pizza.

In tegenstelling tot klassieke munten, wordt de bitcoin niet uitgegeven door één centrale bank. De munt wordt gecreëerd door gebruikers ingewikkelde computercodes te laten ontcijferen op een gedecentraliseerd systeem waarop iedereen is aangesloten: de blockchain. Het ontwikkelen van bitcoins heet ‘mijnen’ in het jargon.

Waarom Bitcoins kopen?

Goed, laten we eerst eens bespreken waarom je Bitcoin kopen moet.

Je wordt natuurlijk gek gemaakt door de nieuwsberichten dat de Bitcoin weer naar een nieuwe recordhoogte gaat, en wilt daarom ook Bitcoins inslaan, om zo de boot niet te missen.

Of misschien raden veel vrienden je aan om Bitcoins te kopen, omdat ze die zelf ook hebben, en je af en toe gek maken met hun winstpercentage.

Dit zijn natuurlijk goede redenen, je wilt natuurlijk meer waarde voor je geld – maar de belangrijkste reden waarom jij Bitcoin zou moeten kopen is vanwege de techniek.

De techniek achter de Bitcoin, genaamd de blockchain, is namelijk waar het allemaal om draait en wat de echte vernieuwing is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *